Ebanking i sigurnost online kupovine

Vreme je da se upoznamo sa elektronskim bankarstvom, skraćeno ebanking. Ako još uvek niste počeli da koristite ebanking, sada je prava prilika - to će vam uštedeti ogromno vreme i novac.

Šta je zapravo ebanking? To je jedna aplikacija na Internetu, kojoj možete pristupiti od kuće, ili gde god da se nalazite. Jednom kada se ulogujem na ebanking, mogu da uradim sa mojim računima skoro sve stvari koje može da uradi i službenik u banci.

Mogu da prebacujem novac sa računa na račun, da kupujem i prodajem devize, da plaćam račune za komunalne usluge, kablovsku televiziju, mobilni telefon, da uplaćujem za humanitarne akcije ili na bilo koji račun… i naravno, mogu da vidim stanje na svim karticama i računima, kao i listu svih transakcija koje su se desile.

Pogledajte kako se koristi ebanking:

Za mnoge ljude sigurnost je presudna stvar kod Internet kupovine. To je zapravo razlog zbog koga se mnogi od nas i dalje ne usuđuju da “probiju led” i počnu da kupuju preko Interneta.

Gost u ovoj lekciji je Petar Stefanović, Izvršni direktor za poslove sa stanovništvom i nove bankarske tehnologije u Komercijalnoj banci. Pogledajte kakve preporuke ima Petar na temu sigurnosti online kupovine: