PayPal, Kupovina Aplikacija i Digitalnih Servisa

Kupovina digitalnih proizvoda, kao što su aplikacije, ne razlikuje se ni po čemu od kupovine opipljivih stvari. Jedina razlika je što nema slanja poštom, već se to što kupimo odmah pojavi u našem telefonu ili računaru.

No, pre toga postoji jedna veoma bitna tema koju moramo da pređemo - a to je PayPal.

Verovatno ste čuli za PayPal ranije. To je virtuelni račun pomoću kog možemo da plaćamo na raznim sajtovima. Prednost je u tome što ne moramo da ukucamo broj kartice na sajtu. PayPal zna broj naše kartice, i on skine novac sa kartice, pa taj novac prebaci prodavcu. Takođe, PayPal nas dodatno štiti od neželjenih situacija. Ukoliko nam nešto stigne u lošem stanju, možemo da se žalimo direktno PayPalu, a ne prodavcu, i PayPal će nam vratiti novac.

U ovom videu sam pokazao kako izgleda procedura otvaranja naloga na PayPalu prvi put, i kako da povežemo našu VISA prepaid karticu Komercijalne banke sa PayPalom.

Takođe, videćete kako se kupuju digitalni proizvodi. Pre svega, aplikacije za mobilni.

Za Android telefone je veoma jednostavna procedura - ukucamo broj naše VISA prepaid kartice Komercijalne banke, i kupujemo aplikacije, kao što ćete videti u videu.

Za iPhone je malo komplikovanija procedura, jer Apple zvanično još uvek ne podržava Srbiju. Iz tog razloga, ne može tek tako da se ukuca broj kartice. No, postoji zaobilazna procedura, a to je da kupimo iTunes gift karticu, sa određenom količinom kredita. U ovom videu ja sam kupio Apple gift karticu od 10 dolara uz pomoć VISA prepaid kartice Komercijalne banke, a zatim taj kredit prebacio na svoj račun. Gift karticu sam kupio sa ovog sajta: PcGameSupply.

Na kraju, pokazao sam kako se kupuje pretplata za Netflix.

Ovo je veoma bitna lekcija, jer vam otvara čitav jedan novi svet digitalnih proizvoda, kao i mogućnosti slanja i primanja novca preko PayPala.